Het doel van Geloven in Groen is niet alleen dat de gebedshuizen elkaar inspireren en motiveren, maar ook dat er concrete samenwerkingen ontstaan. De eerste stap is dan ook het in kaart brengen van de aanwezige expertise en behoeftes van deelnemende gebedshuizen. Door deze inzichtelijk te maken kunnen we zodoende elkaar verder op weg helpen en concrete stappen zetten om CO2 te besparen. Inmiddels zijn meer dan twintig Haagse gebedshuizen actief betrokken. Begin oktober 2017 werd het eerste quickscan rapport uitgereikt, gemaakt door adviesbureau De Verbouwwinkel, in de Al-Hikmah Moskee.
'Het doet me goed dat we elkaar hier respecteren,' zegt een deelnemer van een moskee. 'Ik ontmoet mensen van andere religies die ik normaal niet zou ontmoeten.' Een andere deelnemer van een kerk noemt het inspirerend dat iedereen vanuit een andere achtergrond dezelfde verantwoordelijkheid voelt voor het milieu. Lees meer over de ervaringen en motivaties van deelnemers in het artikel Haagse gebedshuizen werken samen om CO2 te besparen.
Vanuit IofC werken Willem Jansen, Laura Reijnders (tot augustus 2019), Elly Stigter en Uyên Lu (vanaf juli 2019) aan dit initiatief. In 2017 en 2018 waren ook Mohammed Kechouh en Rudy van der Aar betrokken als projectmedewerkers. Eerder zette Rudy van der Aar zette zich samen met andere jonge moslims al in om een van de deelnemende gebedshuizen, de Al-Hikmah moskee te ‘vergroenen’ met het initiatief het Groene Huis.